Vyzkoušejte recept na tento chutný koláč bez pšeničné mouky.
Postup
Vyšleháme vejce se sirupem, ricottou, džemem, přidáme ostatní ingredience. Zamícháme, vlijeme do formy na koláč.
Pečeme na 175° C asi 25 minut. Vychladlé těsto lze rozkrojit a doprostřed rozetřít marmeládu.
Poleva
Rozpustíme si tuk s čokoládou a hned rozeztřeme na koláč. Ozdobit můžeme oříšky, například sekanými mandlemi.
Druhý den je koláč vláčnější. Dobrou chuť!200g - Ricotta2ks - Vejce3lžíce - Javorový sirup2lžíce - Džem120g - Mák mletý50g - Mouka pohanková50g - Mouka jahelná100g - Olivový olej3lžíce - Šlehačka nebo tučné mléko1lžička - Prášek do pečiva1ks - Sůl špetka30g - Máslo nebo kokosový olej nebo ghí (na polevu)100g - Čokoláda 90% (na polevu)příprava - 10vaření - 25