Bezlepkový dezert s červstvými ostružinami

Vytisknout recept
Rychlý, jednoduchý, osvěžující a bez lepku. Místo ostružin můžete použít jiné ovoce: maliny, jahody, borůvky...
Troubu rozhřejeme na 180 stupňů.
V misce smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva. V druhé míse ušleháme vejce s cukrem, postupně zašleháme olej a směs mouky, kakaa a prášku do pečiva.
Těsto nalijeme na plech a pečeme 15 - 20 min.
Krém: v míse ušleháme dohromady tvaroh, šlehačku, cukr (3 lžíce nebo jak má kdo rád sladké).  Ušlehaný krém natřeme na vychladlou buchtu, před podáváním ozdobíme ostružinami.
 
5ks - vejce
150g - cukr
50ml - olej
100g - pohanková mouka
3-4lžíce - kakao
půlkaks - bezlepkový prášek do pečiva
ks - čerstvé ostružiny
400g - tvaroh
1ks - šlehačka
3lžíce - cukr
příprava - 15 minut
vaření - 15 minut
Kategorie Dezert
Uvařila HanaGottwaldová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account