Bezinkový sirup - i já jsem podlehla touze uvařit ho doma

Vytisknout recept
I já jsem letos podlehla a vytvořila jednu dávku bezinkového sirupu. Pročetla jsem asi 20 receptů na internetu a zkompilovala si z toho ten vlastní.
IMG_2832
BEZINKOVÝ SIRUP
asi 25 květů bezu
2,5 litru vody – převařené a vychladlé
2,5 kg cukru – dala jsem 2 kg bílého a 0,5 kg hnědého
kyselina citronová – 1 sáček
šťáva ze dvou citronů
5 x 0,5 l láhve – vymyté a propláchnuté vařící vodou
5 lžiček vodky nebo jiného čistého alkoholu
 
Krásně rozkvetlý bez jsme s manželem natrhali natajno u Libeňského mostu 🙂 Odstříhala jsem velké stopky a v lavoru propláchla, a tím zahnala hlavně hmyz. Poté jsem je všechny naložila do velké láhve, zalila vychladlou převařenou vodou a zavřela a nechala přes noc na balkonu (venku bylo okolo 15 stupňů).
IMG_2834
Druhý den jsem voňavou směs přecedila do velkého hrnce, nasypala veškerý cukr, citronovou šťávu a kyselinu citronovou a lehce zahřála. Jen aby se cukr rozpustil.
IMG_2836
Nechala vystydnout a přes čistou, vyžehlenou plátěnou utěrku a s pomocí trychtýře přelila do čistých a horkou vodou propláchnutých láhví. Nahoru jsem do každé láhve dala cca lžičku čisté vodky (prý se dá použít i líh). Láhve jsem zavřela a dala do lednice.
 
Do letní limonády se hodí báječně!
 
Více receptů a více Jídla a angličtiny - Succulent English - najdete na www.honefood.cz
 
foto: Lucie Pomijová
25ks - bezové květy
2 kg - cukr krupice
0,5kg - cukr hnědý
2,5l - voda - převařená a vychladlá
2ks - citrony
1ks - kyselina citronová
5lžička - vodka
příprava - 30
vaření - 30
Kategorie Nápoje
Uvařila LuciePomijová Brabcová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account