Beze roláda

Vytisknout recept

Dneska jsem poprvé zkusila upéci beze roládu.

Našla jsem si recept, ale napoprvé jsem použila jen polovinu ingrediencí.

Tak, jak píši nahoře.

Moučkový cukr (má být 100 g) jsem změnila za Stévii

a hladkou mouku za špaldovou celozrnnou.

Do mísy jsem si dala čisté bílky, špetku soli a vyšlehala sníh,

kam jsem ke konci přidala lžičku stévie.

Potom jsem přidala mouku a mleté vlašské ořechy.

Vznikla malinko tekutá hmota, ale nevadilo.

Na plech jsem dala pečící papír, malinko ho mašlovačkou potřela olejem.

Vylila jsem těsto, uhladila a dala do předehřáté trouby na 10 min. na 200°C.

Po upečení jsem, jako u každé rolády, otočla plech s plackou na vlhkou

utěrku a jemně jsem upečené těsto stáhla, zamotala do utěrky

a nechala vychladnout.

Mezitím jsem si v míse vyšlehala šlehačku se ztužovačem do hustého krému.

Když placka vychladla, potřela jsem ji šlehačkou,

zabalila a dala do lednice ztuhnout.

Roládka je malinká, ale na zkoušku stačí.

Manžel si ji chválil. A snad zítra pochválí i návštěva.

Hudlenka


4ks - bílky
1lžička - náhrada cukru (moučkového)
40g - špaldová mouka celozrnná
25g - umleté ořechy najemno
1ks - šlehačka 33%
1ks - ztužovač šlehačky
1špetka - sůl
příprava - 10
vaření - 10
Kategorie Dezert
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account