Bagetka

Vytisknout recept
Dostali jsme chuť na dobrou bagetku. Napadl mne vlastní recept. Rád v kuchyni improvizuji a nikdy nědělám stejnou věc jako minule.Koupil jsem celozrnou bagetku cca 30 cm. Nakrájel jsem si na malé kousky kuřecí prsa, trochu je rukou rozmělnil, dal do misky. Přidal jsem krakonošovo koření, nasekaný česnek, bazalku, červenou papriku a promíchal.  Vše řádně promíchal, přikryl igelitem a dal do ledničky odležet. 
Asi po půl hodině jsem maso vyndal, přidal jsem majonézu, hořčice, a na drobno nasekanou kyselou okurku.Promíchal. Na pánev jsem nalil olej a když byl rozehřátý přidal jsem maso. Musí být každý kousek od sebe. Když se zprudka opečeče na jedné straně, otočíme a ubereme na plameni.Po pěti minutách maso vyjmeme na talířek.
Bagetku rozkrojíme na půl a ještě rozřízneme podél. Pomažeme dipem a posypeme petrželkou. To si můžeme připravit, když se peče maso. Přidáme maso a polijeme ještě dipem. Dáme rajčátka a krájenou papriku. Pokud zbyla petrželka, ještě posypeme.
DOBROU CHUŤ
1ks - Celozrná bageta
6lžíce - majolka
2lžíce - hořčice plnotučná
1lžíce - hořčice kremžská
1ks - kyselá okurka
20dkg - kuřecí prsa
8ks - rajčátka
špetka - petrželka
špetka - pažitka
podle potřebyks - krájená paprika
2lžíce - olej řepkový
1lžička - krakonošovo koření
stroužek - česnek nasekaný
lžička - mletá paprika červená nepálivá
příprava - 15
vaření - 10
Kategorie Chuťovka
Uvařila Jiří Hudeček

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account