buchta ze zakysané smetany

Vytisknout recept
Z bílků ušleháme sníh, žloutky a cukr utřeme, přidáme mouku, olej, vodu, prášek do pečiva a nakonec bílky.
vylijeme do vymazaného plechu.
Uvaříme puding, a vylijeme jej cik cak do syrového těsta.
 
Dáme péct do vyhřáté trouby (horkovzduch 160 °C)
Necháme vychladnout a buchtu rozetřeme krémem ze zakysané smetany a cukru.
Ozdobíme jahodama ( nebo jakýmkoliv ovocem ) na vrh dáme čokoládu ( můžeme posypat skořicí nebo kakao ).
Dáme do lednice vychladit.
200g - Hladká mouka
250g - cukr krupice
4ks - vejce
1ks - kapřicí prášek
1ks - vanelkový cukr
100ml - vlažná voda
100ml - olej
1l - mléko
2ks - vanelkový puding
3ks - zakysaná smetana
20ks - jahody
příprava - 30
vaření - 30
Kategorie Dezert
Uvařila Barbora Janoušková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account