A'la svíčková omáčka

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 50 minutes
Čas vaření 1 hour
Uvařila Tereza Tabarková

Ingredience

  • Mrkev
  • Petržel
  • Celer
  • Cibule
  • Dle chuti Koření - bobkový list, kuličky pepře, jalovčinka, nové koření
  • Máslo
  • Sůl

Instrukce

  • Tuto omáčkou dělám moc ráda. Je vysoce univerzální - hodí se k různým přílohám a masům, je kupodivu i zdravá (pokud si ji nevylepšíte vysokoprocentní smetanou), je žravá, je prostě fajn. Často ji dělám v opravdu velkém množství a dám zmrazit (v tom případě nedávám smetanu, tu lze přidat dodatečně po rozmrazení).
    A jak na ni? Na oříšku másla zesklovatíme nakrájenou cibuli. Přidáme veškerou zeleninu, kterou také nakrájíme "na drobno", dodáme kořeni a vše podlijeme vodou (tak, aby zelenina byla ponořená). Necháme vařit, občas promícháme. Nezapomeňte vyndal kořeni, než omáčku rozmixujete tyčovým mixérem. Omáčku můžete i propasírovat, mě ale ne úplně hladká konzistence s kousíčky zeleninu nevadí. Pokuste chcete, přidejte smetanou a ještě povařte. Dochuťte si dle vaší chuti. Záměrně neuvádím žádné přesné množstvím ingrediencí, tahle omáčka je nejlepší "od oka".
    Dobrou chuť 😉
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account