Velikonoční perníčky stejně jako ty vánoční, patří na sváteční stůl, ať už jako výzdoba, drobná pochoutka nebo odměna koledníkům.
Žádný perník se však neobejde bez medu a toho správného koření. Nemalou roli však hraje i vzhled. Většina z nás se ale zdobení perníčků bojí, proto je raději nechává neozdobené a smířlivě doufá, že alespoň chuť bude „ta pravá“. Věnovat čas a snahu právě ke zdobení se ale jistě vyplatí.  
Rady k cestě za krásnými a chutnými perníčky:
• pečlivá skladba koření k přípravě těsta obvykle se používá směs (skořice, hřebíček, badyán koriandr, vanilka, muškátový květ, nové koření) • mouka by měla být starší – má méně vlhkosti • mouku i moučkový cukr před použitím přesejeme • pokud dáváme kypřící přísady (sodu, kypřící prášek), proséváme společně s moukou, aby se kypřidlo rovnoměrně promíchalo • med do těsta by měl být tekutý, tedy bez hrudek, doporučuje se med tmavší, je aromatičtější a dodá perníčkům zlatavou barvu • chuť perníčku vylepšíme, přidáme-li pomerančovou či citronovou kůru • těsto před použitím necháme uležet • chceme-li docílit lesklého vzhledu, potřeme perníčky po dopečení bílkem nebo žloutkem smíchaným s troškou vody • perníčky jsou po dopečení většinou tvrdé, necháme-li je uležet  7-14 dnů budou měkké a vláčné • chceme-li změknutí urychlit, dáme je minimálně na jeden den do mrazáku a poté necháme rozmrznout, další možnou variantou je vložit k perníčkům půlku jablka nebo položit přes nádobu s perníčky vlhkou utěrku • neměly by se skladovat blízko cibule, česneku, sušených hub nebo jiných aromatických potravin, načichly by  
Polevy: Sněhová poleva – prosátý moučkový cukr, bílek, solamyl, citronová šťáva Sněhová rumová poleva – cukr, bílek, rum, vanilkový cukr Bílá cukrová poleva – moučkový cukr, horká voda, rozehřátý ztužený tuk…více tipů a triků kuchařů, rady do kuchyně najdete na kulinářském portálu www.KuchariDoDomu.cz.

Zdobení Ke zdobení můžeme použít pevný sáček s ustřiženým růžkem nebo sáček s přiloženým úzkým zdobítkem. Pro originální vzhled můžeme také použít různé druhy ořechů např. vlašské, mandle, lískové, pekanové) nebo další jiné ingredience např. sušené ovoce, kokos, strouhaná čokoláda, čokoládová rýže.
Perníčky zdobíme přibližně po dvou dnech po dopečení, aby se tzv. „vydýchaly“, jinak by mohla poleva opadat. Chceme-li na perníčku vytvořit malý, ale pěkný otvor, použijeme hrot úzkého vrtáku.  
Zdroj: Perníčky – Pečeme a Zdobíme, Jarmila Mandžuková Autor: Katka V.

TIP:
Plánujete rodinnou oslavu nebo firemní akci? 
Narozeniny, jubileum, svatbu, párty, garden párty, firemní akci, grilování? Nemáte čas? Záleží vám na úspěchu celé akce? Objednejte si osobního kuchaře!

KUCHAŘI DO DOMU – je největší seznam osobních kuchařů a catering z celé ČR. K objednání na Vaše akce – rodinné i firemní!

Profesionální kuchař se kompletně o akci postará! Kuchař nakoupí, navaří, naservíruje, uklidí kuchyni a odjíždí. Nebo pobaví hosty při kulinářském show. Přijede za Vámi – domů, zahradu, na chatu, do sídla firmy, klubu, pronajatých prostor.Přiveze potřebný inventář.

Čerstvé vaření a gurmánské zážitky bez práce. 
S kuchaři do domu se oslava vyplatí! Spočítejet si kolik času, starostí a práce ušetříte. V soukromí, v pohodlí, bez pronájmu salónku a drahých alkoholických a nealkoholických nápojů.

Jak objednat kuchaře na oslavu nebo catering? Vaši poptávku pošleme více mistrům kuchařům. Sami si vyberete nejlepší nabídku menu, cenovou nabídku a svého sympatického kuchaře.
Zadejte ZDARMA www.KuchariDoDomu.cz!

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account