Mrzí mne, jestli vás teď zklamu, ale nebudu vám dnes nabízet recept na tuhle vyhlášenou specialitu. Ostatně takový recept si lehce stáhnete z internetu, je jich tam hned několik. Hodně přesný je třeba tento: https://www.labuznik.cz/recept/pekingska-kachna/
Tohle povídání má být spíš o tom, jak vypadá pekingská kachna podávaná ve vyhlášené restauraci v centru Pekingu.
I když je návštěva této restaurace dost nákladná záležitost (pro pracujícího Číňana obzvlášť), je zde pořád plno a musíte se včas objednat, určitě několik dní předem. Nečekejte, že dostanete na stůl celou kachnu, nebo třeba stehno, prsa, prostě tak, jako je to zvykem servírovat u nás. Právě naopak! U vchodu na čestném místě sedí kuchař a kachny porcuje. Dělá to s neuvěřitelným fortelem. Kachna je nakrájena na malé tenké kousky masa, kůže je nakrájena obdobně a podávána zvlášť. 
Sedí se u kulatého stolu s otočnou deskou, na tu pro celou společnost (nás bylo pět) naservírují zvlášť maso, kůži, zeleninu (např. špalíčky mrkve nebo řapíkatý celer), bylinky, speciální omáčku a tenké malé placky. Desku si otočíte, cibulovými štětičkami si na placku nanesete omáčku, hůlkami kousky zeleniny a masa nebo kůže, srolujete a přesunete na svůj talířek. Číňané k tomu pijí čaj. Cola na stole, to je úlitba nám turistům. Dobrou chuť!  🙂

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account