Co jíst v zimní sezóně a mám podstoupit mezoterapii
 

Snad začne být konečně krásný podzim a bílá zima. Už se na to asi všichni těšíme. Děti na zimní radovánky a dospělí na svařáka venku, kde pod našimi nohami bude praskat sníh.  A abychom byli na to všechno připraveni je také potřeba věnovat čas pokrmům, které nás posílí a ochrání v zimním období.

Už z našich mladých let víme, že nám naše maminky říkaly, musíte jíst samé ovoce, citrusové plody, abyste měli dostatek vitamínů. Ale je to pravda? No, není to tak úplná pravda. Citrusové plody patří k potravinám s vnitřními ochlazujícími účinky na organizmus. My bychom ale měli dávat přednost potravinám ohřívacím, ale bohatým na vitamíny, enzymy a stopové prvky. A k takovým potravinám patří třeba kombinace červené řepy s křenem, která je velmi zdravá nebo i růžičková kapusta. Samozřejmě do konzumace patří i kysané zelí, které je přímo naplněno vitamínem C. Už za středověku to byl velký lék proti různým nemocem a posilují potravinou pro organizmus. A jako další se doporučují přírodní antibiotika, kterými bychom neměli šetřit a to je cibule a česnek, které mají preventivní a léčebné účinky. Z ovoce bychom měli upřednostnit jablka  a hrušky. A jak jsem psala již v horní části, veškeré tropické ovoce bychom měli spíše jíst tepelně upravené, ať již v troubě nebo na pánvi. Co se týká dalších potravin, můžete konzumovat veškeré maso, ale vyvarovat se tučného, to zejména nedělá dobře v zimním období a konzumovat ryby, na které se dost zapomíná. Mléčné výrobky jsou dost sporné, na jejich konzumaci se moc neshodují jak lékaři, tak i léčitelé. Když už musíte mléčné výrobky tak raději ve formě jogurty, kysané smetany, kyselé mléko nebo produkty z koz a ovcí. Ale pozor při nachlazení byste měli tyto produkty omezit nebo raději z jídelníčku dát pryč, neboť podporují zahlenění.

Na zapití nešetřete čajem s cirónem, ale hlavně se naučte používat zázvor, ten by neměl chybět. Je  jak na prevenci, tak čistí celý organizmus. A dokáže zabít i bacily. Při vaření používejte hodně koření jako je kari, curcuma, pepř a skořice. Všechna tato koření jsou velmi zdravá a jsou i prevencí proti nemocím. Nezapomeňte i na kvalitní vývary polévek, zasytí nás a jsou zdravé. Ale nepoužívejte k zahuštění jíšku, je naprosto zbytečná pro náš organizmus. Na podzim a v zimě omezte jídla smažená, omáčky a sladkosti. Ty nám přidávají jenom tuky a v zimě se s nimi těžko bojuje.
 

Tak jsme si řekli, co bychom měli jíst v zimním období a musíme se podívat i na naši zevní krásu a to na obličej, co nám doporučí odborníci? Doporučí nám mezoterapii, co to vlastně je? A kdy jí máme použít, bolí? Je nepříjemná ?

Mezoterapie spadá do estetické medicíny a je to nejúčinnější nechirurgická metoda. Používá se na vysušenou pokožku, kdy je potřeba vypnout jemné vrásky na obličeji nebo hluboké vrásky na krku a v dekoltu.

Mezoterapie je injekční nebo přístrojová metoda, která na kůži podporuje hydrataci, tvorbu kolagenu, elastinu a obnovu buněk. Je to metoda, kde se speciální roztoky, které určí lékař na základě vyšetření potřeby kůže, aplikují mikroinjekcemi do kůže do hloubky 1,5 – 6mm. Metoda je zcela bezbolestná, ale pro citlivější klienty se používá lokální nebo povrchové anestetikum. Léčebné roztoky obsahují koncentrace kyseliny hyaluronové, vitamínů, aminokyselin a koenzymů. Tyto látky mají význam pro regeneraci pokožky, pro omlazení a vyhlazení vrásek. Výhodou této metody je, že klient nemá žádné zdravotní problémy a již druhý den se může zařadit do pracovního procesu. Ale je samozřejmostí, že každá kůže se chová jinak a má jinou rekonvalescenci. Přesto je tato metoda v 98% stejná, bezbolestná s fantastickými výsledky. Tato metoda je vhodná opakovat jednou za rok nebo 2 roky. Opět záleží na vaší pokožce.
 

Ještě jedna metoda se doporučuje v zimním období a to je Microneedling, ideální anti-age metoda. Je to opět mikrojhličkování. Tato metoda rovněž omlazuje a zpevňuje pleť, vyhlazuje vrásky. Ale metoda se může použít i na léčbu jizev, strií, akné nebo hyperpigmentaci. Důležité je, že je vhodná i pro velmi citlivou pokožku. Její využití je na obličej, dekolt, ruce. Nejlepší viditelný účinek je 2 – 3 ošetření po 4 týdnech.

 

Dobré zkušenosti mám s klinikou Altos. Mohu doporučit. Profesionální přístup, příjemní lékaři i zdravotní sestry. Na recepci hned objednají a poradí.


 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account