Ještě teď kroutím hlavou nad tím, jak jsem se kdysi na kolejích ládovala čínskými polívkami a jinými nezdravými pochutinami (ať žijí glutamáty), nakupovala oblečení u Vietnamců a používala bez rozmyslu veškeré výdobytky moderní doby. Jakmile jsem se ale stala matkou, začala jsem uvažovat trochu jinak:

    Baru budu dlouho kojit.
    Baru nebude jíst nezdravé věci.
    Baru budu nosit v šátku.
    Baru bude nosit jen 100% bavlnu.
    Baru bude mít látkové pleny, žádné smradlavé jednorázovky.
    Baru bude chodit v barefoot botkách, aby se jí správně vyvíjely nožky.
    Baru budu koupat pokud možno ve vodě nebo v přírodním mýdle.

Když jsem k tomu přidala čištění domácnosti octem a jedlou sodou, koupila si ekologický jar a zkoušela si mýt vlasy tuhým mýdlem, najednou mi to docvaklo. Aha, že bych byla jednou z těch lesan? Tak trochu EKO BIO?
Inu, jak se to vezme. Odpad se snažím třídit už nějaký ten pátek, nekupuju žádné zbytečné PET lahve (naše kohoutkovka je ta nejlepší v ČR!!!) a když vidím v Lidlu bio zeleninu, raději vezmu tu. Jsou ale věci, ve kterých mám stále ještě velké rezervy, hlavně co se té ekologie týče. Ještě pořád peru v toxických pracích prášcích (a hledám takový netoxický, který umí vyprat všechny ty fleky, co Baru dnes a denně vytváří), skončila jsem zpátky u běžného šamponu (protože s mýdlem byly fakt strašně mastné) a pořád ještě jsem si nepořídila ty látkové pytlíky na ovoce a zeleninu (do konce roku určitě!).
Každopádně ale už více přemýšlím. O tom, jak žít zdravěji, víc v souladu s přírodou, bez zbytečné chemie… 
A jak jste na tom vy? Třídíte, pijete kohoutkovou vodu a víte, co je bezobalové nakupování?
A pokud máte takovou eko bio kamarádku a sháníte pro ni dárek (třeba k Vánocům), nebo se chcete mrknout na nějaký ten dárek pro sebe (proč ne?!), inspirujte se článkem 10 tipů, čím obdarovat vaši EKO BIO kamarádku.
Veru.Doudo / DárkoBlog.cz  (FB / IG)
 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account