Domácí sušená rajčata

Vytisknout recept
Na plech položíme papír na pečení a rozložíme na něj napříč rozříznutá rajčata. Každé rajče osolíme, okořeníme sušenou bazalkou a zakápneme olivovým olejem. 
Postup sušení: V troubě rozpálené na 180 ˚C sušíme 30 minut, pak snížíme teplotu na 140 ˚C a sušíme dalších 30 minut. Nakonec snižíme teplotu na 100 ˚C a sušíme posledních 30 minut.
Sušená rajčata vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Do předem připravených sklenic poskládáme rajčata společně s na plátky nakrájenym česnekem. Na závěr zalijeme olivovým olejem, aby byla rajčata ponořená, a máme hotovo *wine*
1kg - zralých rajčat
8-10stroužek - česneku
3-4lžíce - sušené bazalky
ks - olivový olej
ks - mořská sůl
příprava - 30
vaření - 60
Kategorie Chuťovka
Uvařila Veronika Novotná

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account