S několika výjimkami britský princ je muž jež rodiče nebo prarodiče jsou nebo byli králem nebo královnou Spojeného království. Před rokem 1714 titul „Princ“ s výjimkou prince z Walesu. Nestanete se princem sňatkem s princeznou, stejně ani žena nemůže užít titul „Princezna“ sňatkem s „Princem“.
Pro zajímavost žena, které všichni říkáme „princezna“ Diana by nikdy nesměla být oslovována tímto titulem, ale byla by to „Její královská výsost, princezna z Walesu“. Po rozvodu s Charlesem ztratila ze svého titulu „Její královská výsost“, ale stále měla právo být Dianou, princeznou z Walesu.
Co znamená vévoda?
Vévoda je nejvyšší hodnost v Británii v právním systém Spojeného království. Ostatní tituly v systému jsou markýzy, vikomt a baron.
Jak se stanete vévodou?
Obecně oslovení „Princ“ znamená, že musíte mít královskou krev. Zatímco u vévody to tak být nemusí. Například princ William byl oslovován „Vévoda z Cambridge“ až do jeho manželství roku 2011. Meghan se stala vévodkyní ze Sussexu sňatkem s princem Harrym . Ale jestliže se jednou stane vévodkyní princezna Charlotte, její manžel se automaticky nestane vévodou. To z důvodu, že titul vévodkyně lze získat sňatkem s vévodou, ale ne druhým způsobem.
Ukážeme si to na princi Harrym, který je nejen vévodou ze Sussexu, ale také hrabě z Dumbarton (což je skotský titul). Až se Charles stane králem, William se stane vévodou z Cornwallu, dalším jeho titulem bude i vévoda z Cambridge.
 


 
Zdroj: https://www.msn.com/en-us/lifestyle/royals/this-is-the-difference-between-a-prince-and-a-duke/ar-BBONGGI?ocid=spartanntp

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account