Už vás nebaví nebo dokonce vytáčí, že nemůžete ovlivňovat vše, co se kolem vás děje? Jak se dostat k životnímu stylu podle vlastních představ, když se kolem občas nebo dokonce neustále děje to, co nám nevyhovuje? 

Otevírám výzvu (pro sebe i kohokoli, kdo se chce zapojit): ODEMČENÍ VLASTNÍHO POTENCIÁLU K ŽIVOTNÍMU STYLU, JAKÝM CHCETE ŽÍT BĚHEM 14 DNŮ. Pro mě je výzvou napsat 14 článků, 14 témat, každé k zamyšlení nebo procvičení na 1 den. Kdo mě zná, ví, že mých 14 dnů rozhodně není po sobě jdoucích (aspoň na mé straně), ale nakonec pro ty, kdo budou chtít výsledky co nejrychleji, budou moct těmito tématy během 14 dnů (a třeba i rychleji) projít.
Tedy, DEN PRVNÍ: PROSTOR

1. Cesta k životnímu stylu, jakým chcete žít,

začíná vytvořením (tvořivého) prostoru.

 

JAK SI ZAJISTIT (TVOŘIVÝ) KLID?

 

Kdybych tak měl/a chvíli klidu! Do háje, můžete být chvíli v klidu? Jak si dopřát chvíli klidu, aby člověk vůbec mohl něco promyslet nebo změnit? Vždyť všude kolem je samý starý známý STRES a myšlenky nám v hlavě jedou jedna za druhou. A to je právě ta potíž. Málokdo zastaví to neustálé proudění všeho možného. Většina lidí raději přesouvá pozornost ke kávě, čaji nebo cestování, někteří zkoušejí meditovat nebo jinak zaměstnat svou mysl, a tak se unášet proudem trochu jiného myšlení než obvykle. To je sice dobré, ale bohužel ne dostatečné na změny, které jsou pro životní styl, jakým opravdu chcete žít, potřeba.
 

Jedním z „kouzel“ a zámků, které je pro život podle vlastních představ nutné odemknout, jak já říkávám ZEVNITŘ (tedy nikdo to za nás neudělá, jen my sami), je být tady a teď. Být tady a teď ve svém vlastním prostoru, bez myšlenek a energií druhých. A vlastním prostorem teď nemám na mysli příslušný zápis v katastru nemovitostí. Ten se může hodit, ale není podmínkou.
 

Váš vlastní osobní prostor je místo, ze kterého tvoříte, když tvoříte. Místo, ze kterého komunikujete, když komunikujete opravdu od srdce sami za sebe. Není to proud vědomí nebo proud myšlenek. Jste to vy tady a teď. Je to vaše kouzlo, je to vaše jedinečnost, je to vaše nejniternější já. Žádné přetvářky, žádné snahy vědomě nebo nevědomě napodobit někoho jiného.
 

Je to místo, odkud vychází zdroj vašeho působení ve všech oblastech života. To nejsou žádné hlasy, které vám v hlavě přicházejí na mysl. Je to místo, odkud ty myšlenky posloucháte, odkud se díváte na představy v mysli. Zkuste si představit, že teď před vámi leží milión. Jste to vy, kdo rozhodne, jestli to bude milión korun v bankovkách a jakých, jestli to bude milión eur, dolarů nebo třeba květin. Jste to vy, kdo se na ten milión dívá a je to váš prostor, ve kterém se to odehrává.
 

Tomuto prostoru udáváte pravidla pouze vy. V tomto prostoru se odehrává jen to, co tam pustíte. Klid, obdiv a vděčnost, anebo přehrávání minulých nezdarů nebo budoucích strachů, to vše se tam dere. Je to pouze na vás, co si tam budete pouštět.
 

Je to váš osobní prostor a ten hlavní prostor, ve kterém byste si měli začít vytvářet to, co skutečně chcete žít. Co všechno by se mělo dít při životním stylu, jakým chcete žít? Dávejte tomu pozornost ve vašem osobním prostoru. Můžete si z něj psát nebo kreslit poznámky v prostoru fyzikálního vesmíru, okolní svět ho tak dříve či později začne zrcadlit.
 

 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account