Jednou jsme se stěhovali… Bylo to druhé stěhování… Chodila jsem do páté třídy… Nikdy na to nezapomenu, když jsem ve škole říkala, že žádný knížky nechci… Ano, tehdy jsme je ještě dostávali (jsem asi už stará vykopávka).
Bylo to do vesnice, která se nazývala Přísečná… Byly to dva baráky kolem dvora s kravínem… Táta pracoval ve srní. Také vesnice, kde se nacházel kravín. No a já jsem chodila do školy v Českém Krumlově. 
Ve škole jsme měli volnou hodinu a paní učitelka nás vzala ven (prej ať to vidím)… S mamkou jsme chodily ve městě furt… Viděly jsme historické centrum, hrad… Vše jsme si užívali… Avšak táta odešel z práce a my se stěhovali zpátky… Zase z jihu na sever.
Do Českého Krumlova jsme se vrátili, když jsme tam jeli s třídou… Dostali jsme rozchod, tak jsme se sebrali a šli.. Šli jsme do muzea voskových figurín a muzea mučících nástrojů (tam jsme byli asi nejdéle). Nestihli jsme muzeum marionet… A jeli zpátky. 
Chtěly jsme tam jet s mamkou znovu, jen my dvě, ale to už jsem byla skoro na rozsypání… Ale určitě s malým tam jednou zajedeme. 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account