Říká se, že jablko nepadá daleko od stromu a že krev není voda. Podobně známé je i rčení, že jaká matka, taká Katka. Možná to platí v oblasti chování. Lze to ale aplikovat i na osobní styl? Možná se budete divit, ale slavné matky a dcery jsou si podobné více, než byste čekaly.  

Naše maminky nás provází na cestě ženstvím. Jako malým nám česaly vlasy a lakovaly nehty (nebo alespoň malíček, na kterém lak nevypadal tak nápadně). Později nás naučily, jak se oblékat i nalíčit. Postupem času se stává, že se dcery začínají vůči svým matkám výrazně vymezovat. Chtějí se odlišovat vzhledem, chováním i konáním jiných životních rozhodnutí. Nakonec ale většinou zjišťují, že se i přes veškerou snahu své mámě podobají čím dál tím víc. 

Možná jste si myslela, že výše uvedené chování se týká jen obyčejných smrtelnic. Ve skutečnosti si tím prochází i ve slavných rodinách. Nevěříte? 

Madonna a Lourdes Leon 

Možná to nevíte, ale královna popu Madonna se před lety trochu zklidnila a pořídila si děti. Jedním z nich je dcera Lourdes Leon, jejíž otec je kubánský herec Carlos Leon. (The Big Lebowski, Střelci na útěku…) Není tedy žádným překvapením, že z Lourdes vyrostla temperamentní a exoticky vypadající kráska. 

Když se podíváme na Madonnu, ta se ve většině případů spokojí s oblečením v tradiční černé a bílé barvě. Nejčastěji ji vídáme v černých kalhotách na rockerský (i klasický) způsob a v bílém tričku či košili. Na koncertech a na turné pak Madonna sáhne i po nějakém tom extravagantním kousku, jakým je třeba smyslně vypadající korzet. V soukromém životě je styl Madonny velmi nenápadný a praktický. 

Při pohledu na Lourdes je vidět, že od své slavné mámy ledacos pochytila. Nebojí se odvážných kreací, které jsou občas na hranici slušnosti. Džínovina a divoké zvířecí vzory nám silně připomínají rané začátky Madonniny tvorby. Dnes je Lourdes vyhledávanou módní ikonou. Styl své maminky však rozhodně nezapře. 

Cindy Crawford a Kaia Gerber 

Patrně neexistuje nikdo, kdo by v životě neslyšel o Cindy Crawford. Tato supermodelka je i dnes považována za jednu z nejkrásnějších žen světa. Na paty jí ale pomalu šlape její dcera Kaia, jejíž otcem je americký podnikatel Rande Gerber.  

Co se týče Cindy, ta si oblíbila jednoduchý, a tak trochu rockerský vzhled. Nejčastěji ji vidíme v koženém křiváku, kalhotách a s černými brýlemi navrch. Když jde o formálnější příležitosti, nebojí se ani halenek a podpatků. Rozhodně si může dovolit i nošení elegantních šatů, ve kterých vyniká její štíhlá postava a dlouhé nohy. Tak snad po nich začne Cindy sahat častěji. 

V případě Kaiy lze říci, že vypadá, jako by své mamince doslova z oka vypadla. Není to jen kvůli její barvě vlasů a vysoké štíhlé postavě, ale i kvůli podobnému stylu oblékání. Stejně jako Cindy se vyžívá v nošení oversize kabátů a bundiček. Podobně jako maminka si oblíbila i nošení nejrůznějších slunečních brýlí a rockově laděných kusů oblečení, které jí dodávají vzhled rebelky. 

Ivana a Ivanka Trump 

Ivanu Trump zná na světě skoro každý. Jak by ne? Vždyť byla modelkou a první manželkou nynějšího amerického prezidenta Donalda Trumpa. Tomu porodila hned několik dětí. Jedním z nich je i půvabná Ivanka Trump, která v sobě kombinuje vlastnosti obou rodičů. Maminka ji uvedla do modelingu a tatínek ji zasvětil do světa politiky a obchodu. 

I když už Ivana nepatří mezi mladice, rozhodně ví, jak zapůsobit. Nejčastěji ji vídáme v pestrobarevných šatech a v elegantních kostýmcích. Krom nošení velkého množství šperků si zakládá i na svém účesu, který se během let o mnoho nezměnil. Skoro nikdy jí nechybí ani její pověstný úsměv. Pravda, Ivana v módě občas trochu přestřelí. Nikdo jí ale nemůže upřít šarm a osobitý způsob vystupování.  

Mladší Ivanka si, stejně jako její maminka, oblíbila elegantní styl oblékání. Je vidět, že na umírněný styl ji učili už odmala, jelikož je v něm jako ryba ve vodě. Stejně jako Ivana, i Ivanka sahá po dobře střižených kostýmcích a šatech. Téměř nikdy jí nechybí ani elegantní obuv s různou výškou podpatku. Co se týče úpravy tváře a vlasů, tam sází především na jednoduchost. Po vzoru Ivany její tvář zdobí takřka permanentní úsměv, který jí dodává na sympatičnosti. 

Anna Wintour a Bee Shaffer 

Řadu žen by zajímalo, jaké to je mít za matku někoho, kdo má pod palcem celý svět módy. Mnoho lidí vnímá Annu jako nekompromisní dračici, kterou mají spojenou s postavou Mirandy z amerického filmu “Ďábel nosí Pradu”. Ve skutečnosti ale i Anna žije normálním rodinným životem. Jejím manželem byl profesor a šéf dětské psychiatrie David Shaffer, se kterým má dceru Bee Shaffer. 

Samotná Anna má v módě celkem jasno. Miluje dobře střižené kostýmky i romanticky vypadající šaty. To ale neznamená, že by byl její šatník nudný. Anna se nebojí jasných barev ani kontrastních doplňků. Zřídkakdy je možné ji vidět bez podpatků, šperků a pověstných černých brýlí. A když zrovna není za velkou šéfku, nebojí se ani usmát. 

Když se podíváme na Bee, nelze si nevšimnout, že převzala část stylu své slavné mámy. To se ale není čemu divit. Anna ji zcela určitě zásobuje těmi nejexkluzívnějšími módními kousky z dílen světových návrhářů. (Často je vidíme i na přehlídkách a dalších společenských akcích.) A i když měla období, kdy nosila objemné a roztodivně barevné šaty, dnes vsází na jednoduchou klasiku v podobě černých a něžně květinových kousků. Také se nebojí nosit šperky a další módní doplňky. 

Která dvojice se vám líbí nejvíce? Máte sama pocit, že se podobáte své vlastní mámě co se stylu oblékání týče? 

Zdroj obrázků: Pinterest.com, Artem Maltsev/Unsplash.com

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account