Koláče

Vytisknout recept

Kvásek:

Z 0,5 dl vlažného mléka, lžičky cukru a rozdrobeného droždí necháme vzejít kvásek. 

Těsto:

Mouku prosejeme, špetkou osolíme, přidáme citronovou kůru, cukr, vanilkový cukr, kvásek, a ohřáté mléko. Smícháme žloutky s tekutým máslem a tím celé těsto zaděláme. 
Vypracujeme hladké těsto a přikryté necháme kynout.

Drobenka: 

200 g polohrubé mouky
80 g másla
80 g krupicového cukru
 

Příprava:

Tvarujeme koláče,sklenkou si můžeme vytvořit důlek na náplň, klademe na předehřáté plechy a ještě necháme kynout. Poté potřeme žloutkem, naplníme náplní podle chuti a možností a pečeme.

Pečení:

Kynuté koláče pečeme při teplotě okolo 170 °C . Koláče nesmíme nechat příliš ztmavnout.

špetka - Sůl
250ml - Mléko
100g - Máslo
1 ks - Vanilkový cukr
30g - Droždí
2ks - Žloutek
80g - Cukr krupice
500g - Polohrubá mouka
špetka - Citronová kůra
příprava - 1h 15min
vaření - 15-20min
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila Aneta KassemKassem

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account