Kvásek:
Z 0,5 dl vlažného mléka, lžičky cukru a rozdrobeného droždí necháme vzejít kvásek.
Těsto:
Mouku prosejeme, špetkou osolíme, přidáme citronovou kůru, cukr, vanilkový cukr, kvásek, a ohřáté mléko. Smícháme žloutky s tekutým máslem a tím celé těsto zaděláme.
Vypracujeme hladké těsto a přikryté necháme kynout.
Drobenka:
200 g polohrubé mouky
80 g másla
80 g krupicového cukru
Příprava:
Tvarujeme koláče,sklenkou si můžeme vytvořit důlek na náplň, klademe na předehřáté plechy a ještě necháme kynout. Poté potřeme žloutkem, naplníme náplní podle chuti a možností a pečeme.
Pečení:
Kynuté koláče pečeme při teplotě okolo 170 °C . Koláče nesmíme nechat příliš ztmavnout.špetka - Sůl250ml - Mléko100g - Máslo1 ks - Vanilkový cukr30g - Droždí2ks - Žloutek80g - Cukr krupice500g - Polohrubá moukašpetka - Citronová kůrapříprava - 1h 15minvaření - 15-20min