Slepované karamelové sušenky

Vytisknout recept
Milujete karamel a nechcete  pečením vánočního cukroví strávit celý den? Pusťte se do našich karamelových sušenek, které vám může pomoct poslepovat kamarádka nebo děti. A pokud je budete chtít trochu ozvláštnit, můžete použít embosovaný váleček nebo vykrajovátka méně tradičních tvarů. Na náplň jsme vybrali Salko karamel, zkaramelizované zahuštěné slazené plnotučné mléko, které použijte tak, jak je.
Postup:
  1. Do mísy vyklepněte vejce a přidejte navíc jeden žloutek.
  2. Přidejte prosetou mouku, změklé máslo a cukr.
  3. Vypracujte  lesklé těsto a dejte alespoň na 3 hodiny odležet do lednice.
  4. Poté těsto vyndejte z lednice, pokrájejte na několik částí a postupně je vyválejte na pomoučeném válu.
  5. Vykrájejte tvary a dejte péct na cca 5 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
  6. Slepte karamelovým salkem.
TIP! Salko má 8 % tuku a vyrábí se v Mlékárnách Hlinsko, a.s. K dostání je ve variantách karamel, skořice, light s 1 % tuku a tradiční. Tradiční si vysloužilo značku kvality Klasa.

400g - hladká mouka
250g - máslo
180g - vanilkový cukr
1ks - vejce
1ks - žloutek
1ks - karamelové salko
špetka - mouka na pomoučení
příprava - 40 minut + 6 hodin odležení těsta
vaření - .
Kategorie Cukroví
Porce 0
Uvařila PetraVomelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account