Milujete karamel a nechcete pečením vánočního cukroví strávit celý den? Pusťte se do našich karamelových sušenek, které vám může pomoct poslepovat kamarádka nebo děti. A pokud je budete chtít trochu ozvláštnit, můžete použít embosovaný váleček nebo vykrajovátka méně tradičních tvarů. Na náplň jsme vybrali Salko karamel, zkaramelizované zahuštěné slazené plnotučné mléko, které použijte tak, jak je.
Postup:
- Do mísy vyklepněte vejce a přidejte navíc jeden žloutek.
- Přidejte prosetou mouku, změklé máslo a cukr.
- Vypracujte lesklé těsto a dejte alespoň na 3 hodiny odležet do lednice.
- Poté těsto vyndejte z lednice, pokrájejte na několik částí a postupně je vyválejte na pomoučeném válu.
- Vykrájejte tvary a dejte péct na cca 5 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
- Slepte karamelovým salkem.
TIP! Salko má 8 % tuku a vyrábí se v Mlékárnách Hlinsko, a.s. K dostání je ve variantách karamel, skořice, light s 1 % tuku a tradiční. Tradiční si vysloužilo značku kvality Klasa.400g - hladká mouka250g - máslo180g - vanilkový cukr1ks - vejce1ks - žloutek1ks - karamelové salkošpetka - mouka na pomoučenípříprava - 40 minut + 6 hodin odležení těstavaření - .