Čokoládové lanýže, neboli truffles

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 10 minutes
Porce 0
Uvařila MaryAušová

Ingredience

  • 70 g Smetana ke šlehání
  • 100 g Máslo
  • 60 g Cukr krupice
  • 200 g Kvalitní čokoláda
  • 2 lžíce Likér vlastní chuti (rum, amaretto, cognac, brandy)

Instrukce

  • Kdo nejedl tyto best of the best čokoládové lanýže neboli truffles, tak neví co je #foodporn 😎
    Hííííír postupoš:
    Do kastrůlku odměříte smetanu, máslo a cukr. Za stálého míchání zahříváte do úplného rozpuštění. Pak ihned odstavíte a přidám všechnu nalámanou čokoládu. Směs mícháte, dokud se nerozpustí. Necháte vychladnout a dáte do lednice. Ze ztuhlé hmoty lžičkou odkrajujete menší kousky a obalujete v kakau (kokosu, mletých mandlích).  Já jsem směs, pro lepší manipulaci na obalování, dala na chvíli i s hrncem do mrazáku.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account