Čokoládové lanýže, neboli truffles
Ingredience
- 70 g Smetana ke šlehání
- 100 g Máslo
- 60 g Cukr krupice
- 200 g Kvalitní čokoláda
- 2 lžíce Likér vlastní chuti (rum, amaretto, cognac, brandy)
Instrukce
- Kdo nejedl tyto best of the best čokoládové lanýže neboli truffles, tak neví co je #foodporn 😎Hííííír postupoš:Do kastrůlku odměříte smetanu, máslo a cukr. Za stálého míchání zahříváte do úplného rozpuštění. Pak ihned odstavíte a přidám všechnu nalámanou čokoládu. Směs mícháte, dokud se nerozpustí. Necháte vychladnout a dáte do lednice. Ze ztuhlé hmoty lžičkou odkrajujete menší kousky a obalujete v kakau (kokosu, mletých mandlích). Já jsem směs, pro lepší manipulaci na obalování, dala na chvíli i s hrncem do mrazáku.