Honzíkovy české buchty

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Porce 0
Uvařila MartinPokorný

Ingredience

  • 120 g Rozpuštěné máslo
  • 1 ks Citrón
  • 2 ks Žloutek
  • 60 g Droždí
  • 100 g Cukr
  • 1 kg Hladká mouka
  • 600 ml Mléko
  • 1 ks Vanilkový cukr

Instrukce

  • Rozdrobené droždí zalijeme 100 ml mléka, přidáme lžíci cukru a necháme vzejít kvásek.
    Do mísy prosejeme mouku, žloutky, špetku soli, nastrouhanou kůru z citronu, rozpuštěné vlažné máslo, cukr, vanil. cukr, kvásek a po trochách přiléváme vlažné mléko.
    Zpracujeme ve vláčné těsto, posypeme moukou a necháme kynout hodinu.
    Z těsta už tvoříme bochánky, které plníme náplní dle chuti. 
    Buchty omastíme máslem a skládáme vedle sebe na plech. 
    Pečeme prvních 10 minut na 200° C, poté na 170° C asi 20 minut dopékáme.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account