Rybízová bublanina s marcipánem. Snadný moučník s jedinečnou chutí a vůní

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 1 hour
Porce 0
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 2 hrnek Špaldová mouka (můžete zaměnit za cukrárenskou Z jiného těsta)
  • 3 ks Vejce
  • 3/4 hrnek (Třtinový) moučkový cukr
  • 1/2 hrnek (Kokosový) olej
  • 150 g Marcipán
  • 1/2 hrnek Mléko (používám rostlinné)
  • 1 špetka Sůl
  • 3/4 hrnek Rybíz (v létě čerstvý, jinak lze i mražený)
  • 1 ks Kypřící prášek bez fosfátů

Instrukce

  • V hlavní roli rybíz! Báječné letní ovoce, které posiluje imunitu a podporuje zdraví. Obsahuje vitamín C, béčka 3 a 5 a je bohaté na vlákninu. Tělo obohacuje draslíkem, manganem, vápníkem a železem.
    Nejlepší je čerstvý, ale ani v lahodných sladkých moučnících jím nepohrdejte. Svou příjemně ostrou a nakyslou chutí dodává dezertům naprosto excelentní šarm a šmrnc.
    Když jsem včera ve spíži objevila kousek marcipánu, hned mi hlavou proběhl nápad, jak ho zužitkovat. V kombinaci s rybízem, který ještě stále uzrává na keříčcích naší zahrádky, vznikl recept na velmi snadnou, za to ovšem naprosto delikátní, bublaninu, jejíž recept vám právě představuji.
    Otestováno rodinou a přáteli! 
     
    Na hrníčkovou rybízovou bublaninu s marcipánem budete potřebovat:
    2 hrnky špaldové mouky (pokud vám příliš nelahodí, použijte hladkou bílou např.
    )3 vajíčka3/4 hrnku (třtinového) moučkového cukru1/2 hrnku kokosového oleje cca 150 g marcipánu1/2 hrnku mléka (nejraději používám rostlinné. Kokosové je naprosto skvělé)špetku soli1 ks kypřící prášek do pečiva bez fosfátů3/4 hrnku čerstvého rybízu (v rybízové mimosezóně použijte mražený)
    Množství odpovídá velikosti kulaté formy o průměru 26 cm.
    Postup:
    Troubu předehřejte na 180 °C. Kulatou formu vyložte pečícím papírem anebo vystříkejte tukovým sprejem. Bílky oddělte od žloutků a vyšlehejte z nich tuhý sníh. Odložte ho na chvilku do ledničky. Ze žloutků a moučkového cukru vyšlehejte hustou pěnu. Přilijte olej, mléko a osolte. Promíchejte. Marcipán nastrouhejte na jemném struhadle a přisypte k tekuté směsi. Přimíchejte prosátou mouku s kypřícím práškem. Spojte do hladkého těsta bez hrudek. Nakonec do těsta zlehka zapracujte bílkový sníh. Nalijte do formy, povrch zasypte bobulemi rybízu a vložte do trouby. Pečte cca 60 minut. Před samotným vyndáním z trouby proveďte test se špejlí. Když ji vytáhnete suchou a čistou, máte pečeno. Moučník nechte vychladit. Před podáváním poprašte povrch moučkovým cukrem a uvařte si k němu výtečnou kávu.
     
     
    Dobrou chuť a příjemný prožitek z každého sousta.
     
     
     
    Servírovat na talířku můžete i s lahodným sladkým sirupem z rybízu a levandule
     
    PS: nechce se vám péci? Pak vyzkoušejte nepečený rybízový dort s křupavým korpusem a jemným tvarohovým krémem.
    Mějte pohodové letní dny! Slávka Fran.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account