Panettone

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 45 minutes
Čas vaření 1 hour
Porce 0
Uvařila Naděžda Křičenská

Ingredience

  • 500 g Hladká mouka
  • 300 g Cukr krupice
  • 220 ml Olej
  • 100 g Mleté mandle
  • 100 g Rozinky
  • 4 ks Vejce
  • 1 ks Prášek do pečiva
  • 1 lžička Jedlá soda
  • 1 špetka Sůl
  • 1 lžička Vanilkové aroma
  • 1 lžička Mandlové aroma
  • 200 g Mléčná čokoláda
  • 4 ks Čokolád. tyčinka Kaštany
  • 80 g Celé loupané mandle
  • 250 ml Mléko
  • 1 cl Rum

Instrukce

  • Namočíme si rozinky do rumu a semeleme mandle. Jeden balíček mandlí si spaříme v horké vodě a oloupeme. Ve šlehači ušleháme žloutky s cukrem a postupně s olejem. V míse si smícháme mouku s kypř. práškem, sodou a mletými mandlemi. Ušleháme si z bílků tuhý sníh. Do žloutků přidáme aroma, rozinky a mléko. Pak po částech zašleháváme sypké suroviny. 
    Vymažeme si formu olejem a vysypeme hrubou moukou. Neměla jsem formu na panettone, tak jsem upekla velkou a malou bábovičku. Pečeme v horkovzdušné troubě dle potřeby asi 60 minut při 160°C. Malou bábovku vyndáme z trouby dříve. 
    Bábovky necháme vychladnout. Pak opatrně vyklopíme na tác. Necháme rozpustit ve vodní lázni čokolády. Obě bábovky položíme na sebe a poléváme čokoládou. Navrch ozdobíme loupanými mandlemi. 
     
     
     
                                  Přeji dobrou sváteční chuť !!!

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account