Jarní hráškový krém s mátou

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 20 minutes
Uvařila PetraHorníková

Ingredience

  • 1 ks Zelený hrášek mražený (1 balení)
  • 2 ks Jarní cibule nebo šalotka
  • 1 ks Máta
  • 0,75 l Zeleninový vývar
  • Bílý jogurt nebo zakys. smetana
  • 1 ks Zelený salát
  • Olivový olej
  • Máslo
  • Sůl, pepř

Instrukce

  • Tak jaro je zde, tak hurá na zelené dobroty !
    Zahřejeme olej s máslem a orestujeme na něm cibuli. Přidáme zelený hrášek, vývar a uvaříme doměkka. Dochutíme solí, pepřem.
    Přidáme salátové listy, mátu a vše rozmixujeme dohladka. Salátové listy neprojdou varem, dodají polévce barvu, hustotu a hlavně vlákninu a vitamíny.
    Na taliří ozdobíme trochou smetany nebo jogurtu a lístkem máty.
    DOBROU CHUŤ !  [x]
    Tipy na další varianty:
    1) ala Thai - dělám stejně s trochou chilli a kokosovým mlékem
    2) Výborná je s opraženou slaninou, kouskem uzené ryby nebo sýrovým toustíkem.
    3) V létě dělám hrách s mátou jako přílohu ke grilovanému masu (jako kaši bez vývaru) - výborné!
     
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account