Prsíčko plněné kopřivou, podávané s pečenou červenou řepou
Ingredience
- 4 ks Kuřecí prsíčka
- 4 ks Plátky šunky (vepřová, kuřecí)
- 4 ks Tvrdý sýr (eidam, královský, hermelín...)
- 16 ks Kopřiva - lístky
- 4 ks Červená řepa
- 150 ml Olej
- 2 lžíce Sezamová semínka
- 2 lžíce Sůl
- 1 špetka Pepř
- 4 snítky Tymián
- 1 snítka Rozmarýn
- 1 snítka Petržel - nať
Instrukce
- Skvělá a zdravá večeře.Co budeme potřebovat:4 ks kuřecích prsíček (maso může být i krůtí, vepřové)4 ks plátky šunky tvrdý sýr (na každou porci buď jeden plátek anebo kousek z cihly)sůl, pepř16 mladých lístků kopřivy (spaříme horkou vodou)Na přílohu:4 ks červené řepy bylinky (rozmarýn, petržel a tymián)sůl pepř olej alobal pekáčekŘepu si důkladně omyjeme. Každou bulvu položíme na čtverec alobalu, zakápneme olejem, osolíme, opepříme dle chuti a přidáme bylinky. Zabalíme do ranečku a na 45 minut vložíme do trouby na 200 °C péct.Upečenou řepu oloupeme, nakrájíme na kostičky, dochutíme bylinkami a sezamem. Důkladně promícháme. Kuřecí prsíčka si jemně naklepeme. osolíme a opepříme. Položíme na ně plátek šunky, sýra a 4 lístky spařené kopřivy. Zavineme do rolády a upevníme párátkem.Na pánvičce si rozehřejeme olej a zprudka každé naplněné prsíčko opečeme. Vložíme do pekáčku a dáme na 20 minut do trouby dopéct při 190 °C.Prsíčko na talíři rozkrojíme, přelijeme výpekem a podáváme s pečenou červenou řepou.Dobrou chuť!