Medové perníčky

Vytisknout recept
Kategorie Cukroví
Čas přípravy 1 hour
Čas vaření 5 minutes
Uvařila Jana P.

Ingredience

  • 130 g Cukr moučka
  • 2 ks Vejce
  • 50 g Máslo nebo hera
  • 2 lžička Perníkové koření
  • 2 lžíce Med
  • 300 g Hladká mouka
  • 1 lžička Soda

Instrukce

  • Je nejvyšší čas upéct perníčky, aby se stihly náležitě odležet.
    Do rozpuštěného másla či Hery vmícháme 2 lžíce medu, cukr, perníkové koření a 2 vejce. Poté postupně vmícháváme hladkou mouku se sodou (můžeme nahradit práškem do pečiva). Pokud chceme mít perníčky do hněda přidáme 2 lžíce kakaa.
    Zpracované těsto necháme na chvíli uležet v lednici.
    Z těsta vyválíme asi 0,5 cm silné těsto, ze kterého pomocí vykrajovátek tvoříme různé tvary. Těsto zpracováváme na pomoučeném vále, bude se nám s vykrájenými tvary lépe pracovat.
    Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem nebo teflonovou podložkou v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 5 minut, dokud nám perníčky nezrůžoví. Upečené perníčky potřeme ještě na plechu rozšlehaným vajíčkem s trochou mléka. Jsou pak krásně lesklé.
     
    Vychladlé perníčky zdobíme bílkovou polevou:
    Smícháme moučkový cukr, bílky, šťávu z poloviny citronu a lžičku škrobu, až nám vznikne hladká hmota, kterou pak perníčky nazdobíme dle fantazie.
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account