Králík v hořčičné marinádě se smetanovou omáčkou
Ingredience
- 4 ks Králičí nohy
- 300 ml Voda
- 50 ml Olej
- 50 g Slanina
- 3 stroužek Česnek
- 2 ks Cibule
- 3 lžíce Plnotučná hořčice
- 1 lžička Mletá sladká paprika
- 1-2 lžička Sůl
- 1/2 lžička Pepř
- 3 lžíce Mouka
- 50-100 ml Smetana
Instrukce
- Králičí nohy očistíme a omyjeme. V misce smícháme olej, trochu vody, hořčici, nadrobno nasekaný česnek, na kostičky nakrájenou cibuli, mletou papriku, pepř a sůl. Králíka ze všech stran potřeme marinádou, poklademe slaninou a dáme minimálně na hodinu, nejlépe přes noc do lednice. Maso naskládáme do pekáčku, zalijeme zbytkem marinády a podlijeme vodou. Pečeme zakryté v troubě předehřáté cca na 200°C doměkka (asi 2 hodiny). Pravidelně kontrolujeme a podléváme. Po dopečení přendáme pekáč na plotnu, maso přesuneme na talíř a vrátíme do vypnuté trouby. Mouku rozmícháme s vodou, nalijeme do výpeku, dle potřeby přidáme vodu a povaříme. Na závěr přilijeme smetanu dle chuti a podle potřeby přisolíme.Podáváme s knedlíky do hrníčku nebo houskovými.