Už máte dost klasických receptů na vajíčka a rádi by jste zkusili něco nového? Tak to určitě vyzkoušejte tyto asijské nakládané vejce. Jednou vyzkoušíte a budete je dělat pořád dokola 🙂
 
Potřebujete:
– 6ks vajec o pokojové teplotě
– na marinádu: 1 lžička soli, 1 lžíce rýžového octa, 100ml sojové omáčky (doporučuji Kikkoman, kterou koupíte například v Albertu), 100ml vody, 3 lžíce cukru, 3 lžíce mirinu (také seženete v Albertu), 1 lžíce sezamového oleje, 3 nasekané stroužky česneku, 3 stonky nasekané jarní cibulky, 1 zelená a 1 červená chilli paprička, 2 lžíce opražených sezamových semínek, rýži
 
Příprava:
1. V hrnci v přiveďte k varu osolenou vodu se lžící octa a jakmile bude vařit, tak vložte vejce. Vařte přesně 6 minut, aby byl bílek tuhý a žloutek mírně tekutý. Poté vložte do ledové vody a prudce zchlaďte. Nakonec vejce oloupejte a dejte prozatím bokem.
2. Připravte si marinádu. Veškeré ostatní suroviny smíchtejte dohromady a řádně promíchejte. Poté vejce do této marinády vložte a přikryjte fólií.
3. Nechte v lednici uležet minimálně přes noc. Vejce Vám poté vydrží v lednici přibližně 6-7 dní 🙂
 
Servírování:
Rýži nahřejte, aby byla dostatečně horká a polijte ji trochou marinády. Vejce rozřízněte a vložte na rýži.
Přeji dobrou chuť 🙂

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account