Přemýšleli jste někdy nad tím, co vystudovali nejbohatší lidé na světě? Myslíte si, že většina z nich studovala na vysoké? Podívejte se, jestli jsou vaše odhady správné. Server CVapp provedl průzkum, jehož výsledkem je přehled vysokoškolských titulů nejbohatších lidí všech zemí světa.
Informace o daném průzkumu
Nejdůležitější informace najdete přehledně zobrazené v přiložených infografikách. Najdete v nich tituly nejbohatších lidí v Evropě, Americe, Asii, Africe i Oceánii.
Jednotlivé mapy vždy zobrazují nejbohatšího člověka v dané zemi a jeho vysokoškolský titul. Jedná se vždy o tituly z prvního stupně vysokoškolského vzdělání (tedy o bakaláře). Někteří z uvedených lidí získali titul, aniž by absolvovali první stupeň vysokoškolského vzdělání (např. titul MBA bez předchozího studia na VŠ je také uváděn jako „bez vysokoškolského titulu“), avšak ostatní, u nichž je uvedeno „bez titulu“, skutečně žádné vysokoškolské vzdělání neabsolvovali.
Někteří z nich také studium nedokončili, v tomto případě je u nich uvedeno „neukončeno“. Existují případy, kdy je jako „nejbohatší osoba“ dané země uváděna celá rodina; v takovém případě jsme brali v potaz vzdělání všech jejích členů (v tomto případě je uvedeno „více titulů“).
Přehled výsledků najdete v galerii, vše je přehledně seřazeno podle jednotlivých kontinentů.
Podrobné informace o metodologii tohoto výzkumu najdete v originálním článku, zde pak najdete všechna použitá data. 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account