Rajčatový tatarák
Ingredience
- 1 nebo 2 plechovky Mutti POLPA jemně krájených rajčat
- 2 lžíce malých kaparů ve slaném nálevu přecezených
- 2 lžíce Kalamata oliv asi 8 oliv
- 1/3 šálku čerstvých listů bazalky
- 1/3 šálku čerstvé petrželky
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje plus něco navíc na pokapání
- 4 silné plátky sýru Pecorino Romano asi 0,5 až 1 cm
- Sůl a pepř na dochucení
- 110 g nadrobené fety
- Volitelné: Balzamické glazé
Instrukce
- Nalejte jemně nakrájená rajčata Mutti POLPA do jemného sítka a nechte cedit po dobu 6 hodin nebo přes noc, abyste se zbavili co nejvíce vlhkosti.
- Nasekejte kapary, olivy, bazalku a petrželovou nať a smíchejte je s přecezenými rajčaty. Vmíchejte olivový olej a dochuťte solí a pepřem.
- Pomocí kulaté formy nebo vykrajovátka na sušenky, asi 8 cm širokého, vyřízněte čtyři kolečka z plátků sýra Pecorino Romano. Poté pomocí této formy přidejte na kolečka sýru ½ šálku rajčatové směsi, stlačte a vytvarujte. Opatrně formu odstraňte a posypte sýrem feta. Podle potřeby ozdobte pár kapkami olivového oleje, balzamického glazé a trochou kaparů. Podávejte s parmazánovými lupínky nebo opečenými plátky chleba.
- Foto a text: se souhlasem mutti®











