čočková omáčka

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 35 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 hrnek červené loupané čočky
  • 3 hrnky studené vody
  • 1 cibule
  • 1 větší mrkev
  • 1 menší červená paprika kapie
  • 3 lžíce oleje
  • sůl
  • umeocet a jablečný ocet na dochucení
  • kořen zázvoru

Instrukce

  • Hrnek červené čočky propláchneme ve studené vodě a dáme vařit spolu se třemi hrnkami vody. Vaříme asi 20 minut.
  • Mezitím si nakrájíme cibuli nakrájíme na větší kostky, papriku a mrkev také a vše společně spolu se solí orestujeme na oleji.
  • Přidáme asi deci vody nebo zeleninového vývaru a necháme 15 minut pod pokličkou podusit.
  • Do uvařené zeleniny přidáme uvařenou červenou čočku a rozmixujeme ponorným mixérem na hladkou kaši.
  • Dochutíme trochou ume octa.
  • Na závěr přidáme šťávu z nastrouhaného zázvoru.
9 Komentářů
  1. Děkuji za inspiraci

  2. 5 stars
    Zajímavý recept.

  3. No tak omáčka mě nezaujala, tedy ono mi to ani omáčku nepřipomíná, nějak nevím, s čím by se to vlastně mělo kombinovat.

  4. Lenka Hudečková 2 roky ago

    z čočky mám ráda kromě klasiky, polévky a salátů také placky, omáčku jsem zatím nezkoušela.

    • Čočku máme doma rádi, zkoušíme různé druhy a přesně jak píšeš, buď různé polévky, nebo čočka jako příloha, do salátů, placičky…

      • Author
        NelaVávrová 2 roky ago

        také znám a dělám. Rozvařená čočka se stává kašovitou, takže je z ní i výborná omáčka. Někdo i čočkou zahušťuje.

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      Také jsem doteď vždy čočku použila jako hlavní jídlo s vejcem, do salátu, nebo polévku, to byla premiéra, proto ráda inspiruji.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account