V tomto delikátním předkrmu se snoubí svěžest a pikantnost rajčat v dokonale vyvážené chuti. Odstraněním přebytečné tekutiny se jejich aroma ještě více prohloubí a vznikne sametově krémová textura. Podávejte s křehkými krekry, plátky grilovaného chleba nebo jako elegantní pomazánku na sendviče.
2lžíce extra panenského olivového oleje plus něco navíc na pokapání
4silné plátky sýru Pecorino Romanoasi 0,5 až 1 cm
Sůl a pepř na dochucení
110gnadrobené fety
Volitelné: Balzamické glazé
Instrukce
Nalejte jemně nakrájená rajčata Mutti POLPA do jemného sítka a nechte cedit po dobu 6 hodin nebo přes noc, abyste se zbavili co nejvíce vlhkosti.
Nasekejte kapary, olivy, bazalku a petrželovou nať a smíchejte je s přecezenými rajčaty. Vmíchejte olivový olej a dochuťte solí a pepřem.
Pomocí kulaté formy nebo vykrajovátka na sušenky, asi 8 cm širokého, vyřízněte čtyři kolečka z plátků sýra Pecorino Romano. Poté pomocí této formy přidejte na kolečka sýru ½ šálku rajčatové směsi, stlačte a vytvarujte. Opatrně formu odstraňte a posypte sýrem feta. Podle potřeby ozdobte pár kapkami olivového oleje, balzamického glazé a trochou kaparů. Podávejte s parmazánovými lupínky nebo opečenými plátky chleba.