Slepované stromečky z mandlové mouky
Ingredience
Na těsto:
- 200 g Univerzální směsi bez lepku Labeta
- 100 g mandlové mouky
- 200 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- 1 sáček vanilkového cukru s pravou vanilkou Druid
- 1/2 lžičky kůry z bio citrónu
Na polevu:
- 100 g moučkového cukru
- cca 1 lžíce citronové šťávy
- 1/4 lžičky zeleného prášku hezky vypadá kombinace Matcha a Spiruliny ISWARI
Na slepování:
- Babiččiny marmelády Druid
Instrukce
- Na těsto smíchejte všechny suché ingredience. Přidejte studené máslo nakrájené na kostky a zapracujte rukama nebo pomocí robota. Pracujte rychle. Ke konci přidejte žloutek, který pomůže vše propojit a zvlhčit. Vytvořte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte alespoň 2 hodiny odpočívat v lednici, klidně i přes noc. Na pomoučené ploše vyválejte těsto silné max. 5 mm. Pomocí formičky vykrájejte oblíbené tvary. Kdyby to nešlo snadno, dejte těsto znovu na chvíli ztuhnout do lednice.
- Pečte v předem vyhřáté troubě na 170 °C asi 10 minut nebo do lehkého zezlátnutí. Nechte vychladnout. Stromky slepujte babiččinou marmeládou a ozdobte zelenou polevou, kterou získáte smícháním moučkového cukru, citronové šťávy a zeleného prášku.