Lišky na smetaně

Vytisknout recept
 
 
 

Lišky musíme nejprve dobře očistit, propláchnout vodou  a pokrájet na větší kousky.

Nakrájíme si cibuli a osmažíme na oleji. Na máslo si přidáme mouku a osmažíme jíšku.

 

 

Na osmažené cibulce si trochu orestujeme lišky a přidáme vývar. Osolíme, opepříme a

přidáme drcený kmín. Chvíli vaříme a pak zahustíme jíškou. Mouku provaříme a

vaříme až do změknutí lišek. Ke konci varu přisypeme tymián,

zelenou petrželku a muškátový květ. Dokončíme zalitím šlehačky. Už nevaříme.

 

 

Podáváme s těstovinami, knedlíkem nebo rýží. 

 

 

 

 

 

                       Dobrou chuť !!!

 
 
 
500ks - lišky
1ks - cibule
2 lžíce - máslo
1lžíce - olej
2lžíce - hladká mouka
500ml - vývar
1ks - šlehačka
po 2lžička - tymián, petrželka, drcený kmín
1špetka - sůl, pepř, muškátový květ
500g - těstoviny, knedlíky, rýže
příprava - 60
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Naděžda Křičenská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account