Dopřejte si výborné vánoční cukroví v bezlepkové verzi.
Kategorie Bez lepku, Cukroví
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 10 minutesmin
Celkový čas 25 minutesmin
Porce 2plechy
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
Na těsto:
200gUniverzální směsi bez lepku Labeta
100gmandlové mouky
200gmásla
100gmoučkového cukru
1žloutek
1sáček vanilkového cukru s pravou vanilkou Druid
1/2lžičky kůry z bio citrónu
Na polevu:
100gmoučkového cukru
cca 1 lžíce citronové šťávy
1/4lžičky zeleného práškuhezky vypadá kombinace Matcha a Spiruliny ISWARI
Na slepování:
Babiččiny marmelády Druid
Instrukce
Na těsto smíchejte všechny suché ingredience. Přidejte studené máslo nakrájené na kostky a zapracujte rukama nebo pomocí robota. Pracujte rychle. Ke konci přidejte žloutek, který pomůže vše propojit a zvlhčit. Vytvořte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte alespoň 2 hodiny odpočívat v lednici, klidně i přes noc. Na pomoučené ploše vyválejte těsto silné max. 5 mm. Pomocí formičky vykrájejte oblíbené tvary. Kdyby to nešlo snadno, dejte těsto znovu na chvíli ztuhnout do lednice.
Pečte v předem vyhřáté troubě na 170 °C asi 10 minut nebo do lehkého zezlátnutí. Nechte vychladnout. Stromky slepujte babiččinou marmeládou a ozdobte zelenou polevou, kterou získáte smícháním moučkového cukru, citronové šťávy a zeleného prášku.
Notes
TIP: Pokud chcete co nejjednodušší řešení, jak se dostat k bezlepkovému těstu, ze kterého můžete vykrajovat stromečky, použijte jako základ směs na Linecké cukroví bez lepku od Labety. Výsledek je vždy skvělý a velmi to šetří čas.Zdroj a foto: Labeta / Recepty připravila lektorka zdravého životního stylu a odbornice na zdravé stravování Ing. Kamila Metzová, autorka webu www.varilamysicka.cz, ambasadorka značek Labeta, Druid a Iswari.