Špaldový chléb s cibulkou

Vytisknout recept
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 45 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 1 osoba
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Na předtěsto
  • 50 g
  • špaldové mouky
  • 60 ml
  • vody
  • Na těsto
  • 14 g
  • čerstvého droždí
  • 1 lžička
  • cukru
  • 120 g
  • špaldové mouky
  • 100 g
  • celozrnné pšeničné mouky
  • 220 ml
  • vody
  • 1 lžička
  • soli
  • 5 lžic
  • restované cibule
  • mouka na pomoučnění pracovní plochy

Instrukce

  • 1
  • Na předtěsto smícháme špaldovou mouku a vodu a necháme přes noc přikryté na teplém místě.
  • 2
  • Droždí smícháme s cukrem a necháme asi deset minut odležet. Předtěsto, špaldovou mouku, pšeničnou mouku, vodu, sůl, orestovanou cibuli a droždí smícháme v míse hnětacím hákem ručního mixéru na homogenní těsto. Poté přikryjeme a necháme na teplém místě kynout asi 60 minut.
  • 3
  • Předehřejeme troubu (horní/spodní ohřev: 225 °C/horkovzdušná: 200 °C). Na pomoučené pracovní ploše těsto opakovaně přikládáme na sebe, dokud nevytvoří stabilní hmotu. V případě potřeby přidáme mouku. Poté těsto poprášíme moukou a podélně rozřízneme.
  • 4
  • Těsto dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě na střední příčce asi 35 minut. Do trouby také vložíme nádobu vhodnou do trouby, ve které bude voda. Následně vyjmeme chléb z trouby a postříkáme vodou. Chleba dále pečeme na horní příčce ještě asi deset minut. Poté necháme vychladnout na mřížce.
8 Komentářů
  1. 5 stars
    Krásný povedený chléb.

  2. 5 stars
    Doma pečiem chlieb, skúsim aj tento.

  3. Krásný chlebík 🙂

  4. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Vypadá úžasně, taky občas peču doma chleby…díky

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account