Cukeťák jako od babičky

Vytisknout recept
Jednoduchý recept, který nezatíží vaše žaludky, navíc je plný živin. Stačí jen posbírat vše, co vám zahrádka nadělila nebo zaskočit za oblíbeným farmářem a dát se do přípravy. Cukeťák si získá vaše chuťové buňky a rychle se stane součástí lehkého večerního jídelníčku. Navíc skvěle chutná s kimčchi, okurkovou rajtou nebo tzatziki, ajvarem nebo rajčatovým salátkem.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 1 hour
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 1 mladá cuketa zhruba 200 g, nastrouhaná včetně slupky
  • 150 g tvrdého sýra typu gouda nastrouhaného
  • 100 g oblíbeného měkkého salámu
  • 3 rozšlehaná vejce
  • 1 hrnek polohrubé mouky Babiččina volba
  • sůl muškátový oříšek
  • hladkolistá petrželka
  • doplňkově podle sezony – rajčátka sušená rajčata, olivy, karotka, kořenová zelenina nastrouhaná, špenát, kadeřávek, kapusta, jarní cibulka nebo šalotka a cokoli dalšího, co máte rádi

Instrukce

  • Nastrouhanou cuketu, sýr, uzeninu a další zeleninu v míse promíchejte. Osolte, opepřete, doplnit můžete také čerstvé bylinky jako petržel, pažitku, koriandr, bazalku.
  • Přidejte mouku a promíchejte. Pečte při 180 °C 35–40 minut ve vymazaném pekáčku nebo ve formě s pečicím papírem.
  • Cukeťák je výborný teplý i studený. Skvěle chutná s kimčchi, okurkovou rajtou nebo tzatziki, ajvarem nebo rajčatovým salátkem.
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account