Jednoduchý recept, který nezatíží vaše žaludky, navíc je plný živin. Stačí jen posbírat vše, co vám zahrádka nadělila nebo zaskočit za oblíbeným farmářem a dát se do přípravy. Cukeťák si získá vaše chuťové buňky a rychle se stane součástí lehkého večerního jídelníčku. Navíc skvěle chutná s kimčchi, okurkovou rajtou nebo tzatziki, ajvarem nebo rajčatovým salátkem.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 40 minutesmin
Celkový čas 1 hourhod.
Porce 0Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
1mladá cuketazhruba 200 g, nastrouhaná včetně slupky
150gtvrdého sýra typu goudanastrouhaného
100goblíbeného měkkého salámu
3rozšlehaná vejce
1hrnek polohrubé mouky Babiččina volba
sůlmuškátový oříšek
hladkolistá petrželka
doplňkově podle sezony – rajčátkasušená rajčata, olivy, karotka, kořenová zelenina nastrouhaná, špenát, kadeřávek, kapusta, jarní cibulka nebo šalotka a cokoli dalšího, co máte rádi
Instrukce
Nastrouhanou cuketu, sýr, uzeninu a další zeleninu v míse promíchejte. Osolte, opepřete, doplnit můžete také čerstvé bylinky jako petržel, pažitku, koriandr, bazalku.
Přidejte mouku a promíchejte. Pečte při 180 °C 35–40 minut ve vymazaném pekáčku nebo ve formě s pečicím papírem.
Cukeťák je výborný teplý i studený. Skvěle chutná s kimčchi, okurkovou rajtou nebo tzatziki, ajvarem nebo rajčatovým salátkem.