Nepečený jahodový koláč

Vytisknout recept
Dopřejte si sladké pohlazení, které zároveň osvěží. Tuto dobrotu z jahod budete mít hotovou během chvíle.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 8
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 500 ml smetany ke šlehání Boni
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 150 g jahodového džemu Karlova Koruna
  • 200 g máslových sušenek PENNY
  • 450 g jahod očištěných a nakrájených na tenké plátky

Instrukce

  • Ve velké míse smíchejte smetanu s oběma cukry a vyšlehejte tuhou šlehačku. Do šlehačky opatrně zapracujete jahodový džem a odložte stranou. Na dno obdélníkové formy 20 × 20 cm rozetřete tenkou vrstvu šlehačky, na ni rozložte vrstvu sušenek. Pokračujte vrstvou šlehačky, nakrájenými jahodami a sušenkami. Vrstvy ještě jednou nebo dvakrát zopakujte, zakončete šlehačkou s jahodami. Přikryjte a dejte do chladu na 1 hodinu, aby byl koláč pevný, nebo na 3 hodiny, kdy bude měkčí a vláčnější.

Notes

Zdroj a foto: PENNY
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account