Dopřejte si sladké pohlazení, které zároveň osvěží. Tuto dobrotu z jahod budete mít hotovou během chvíle.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutesmin
Celkový čas 15 minutesmin
Porce 8
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
500mlsmetany ke šlehání Boni
100gmoučkového cukru
1sáček vanilkového cukru
150gjahodového džemu Karlova Koruna
200gmáslových sušenek PENNY
450gjahodočištěných a nakrájených na tenké plátky
Instrukce
Ve velké míse smíchejte smetanu s oběma cukry a vyšlehejte tuhou šlehačku. Do šlehačky opatrně zapracujete jahodový džem a odložte stranou. Na dno obdélníkové formy 20 × 20 cm rozetřete tenkou vrstvu šlehačky, na ni rozložte vrstvu sušenek. Pokračujte vrstvou šlehačky, nakrájenými jahodami a sušenkami. Vrstvy ještě jednou nebo dvakrát zopakujte, zakončete šlehačkou s jahodami. Přikryjte a dejte do chladu na 1 hodinu, aby byl koláč pevný, nebo na 3 hodiny, kdy bude měkčí a vláčnější.