Bramborové vdolečky

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 38 minutes
Uvařila JitkaValachovičová

Ingredience

  • 350 g Polohrubá mouka
  • 300 g Vařené strouhané brambory
  • 2 ks Žloutek
  • 5 lžíce Olej
  • 1/4 lžička Sůl
  • 5 lžička Cukr písek
  • 1/2 ks Droždí
  • 250 ml Mléko
  • 3 lžíce Hladká mouka
  • 6 lžíce Olej
  • Povidla : švestková nebo hrušková nebo jablková
  • Tvaroh
  • Zakysaná smetana

Instrukce

  • Vdolečky milujeme, ale taky vás trochu děsí smažení v oleji a spousta kalorií navíc? Tyhle vdolečky se připravují v troubě, takže kousek navíc nevadí.
    Den předem vařené brambory oloupeme a najemno nastrouháme.
    Do vlažného mléka dáme lžičku cukru a droždí a necháme vzejít kvásek.
    Polohrubou mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, cukr, olej, žloutky a strouhané brambory. Přidáme kvásek a vypracujeme těsto, necháme ho vykynout.
    Připravíme si 2 plechy s pečicím papírem.
    Do hlubokého talíře nasypeme hl.mouku, lžící vykrajujeme těsto, které "oválíme" v mouce a v rukách zpracujeme vdoleček. klademe na pečicí papír. Z množství těsta jsou 2 plechy // 22 ks. [x] Takto připravené vdolečky přikryjeme utěrkou a necháme ještě chvíli kynout.
    Předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia (horkovzduch). Po dalším vykynutí každý vdoleček potřeme olejem a dáme péci asi na 15 minut dozlatova.
    Po vychladnutí mažeme povidly nebo dle své chuti. Přizdobíme tvarohem (já používám Olešnický-trojúhelník. a navrch ještě lžičku zakysané smetany)
    Moji strávnici mají tyto vdolečky rádi i bez mazání, jen tak suché.
    Tohle je zdravější varianta než smažit vdolky v množství oleje na pánvi. [x]
        Přeji "Dobrou chuť!" - vyzkoušejte [x]
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account