Plněná pita

Vytisknout recept
Také milujete chutné, zdravé a snadné obědové recepty z pár ingrediencí, které jsou navíc do pár minut hotové? Tyto plněné pity jednoznačně musíte vyzkoušet! Jejich náplň si můžete obměnit dle svého gusta, nebo dle toho, co se u vás v ledničce právě nachází.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 0 Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

Na těsto:

  • 200 g hladké mouky na kynutá těsta / pizza mouky Babiččina volba
  • 170 g řeckého jogurtu

Na náplň:

  • 100 g nadrobeného sýra feta
  • 2 PL čerstvého sýra
  • 100 g spařených listů baby špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvý pepř
  • + bazalkové pesto k dozdobení

Instrukce

  • K přípravě těsta stačí ručně zapracovat jogurt do mouky a vytvarovat hladké těsto. Rozdělte ho na čtyři kousky a utvořte placky. Doprostřed dejte náplň a pořádně placku zabalte po vzoru šátečku, ale dejte pozor, aby náplň nebyla vidět.
  • Pak placku opečte na pánvi z obou stran.
  • Náplně lze obměňovat, třeba vyměnit špenát s fetou za červenou řepu a kozí sýr apod.

Notes

Zdroj a foto: Babiččina volba
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account