Čalamáda s červenou řepou

Vytisknout recept
Čalamáda je druh nakládané zeleniny, který může mít mnoho podob. Je typická pro středoevropskou kuchyni. Nejznámější je verze je ta se zelím, cibulí a paprikami. Oblíbená je ale také kombinace mrkve a řepy. Červená řepa dodá čalamádě jedinečnou barvu i chuť.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 1 hour 5 minutes
Celkový čas 1 hour 25 minutes
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 1 kg bílého zelí
  • 1 kg červené řepy
  • 2 cibule
  • 2 mrkve

Na nálev:

  • 1 balení Směsi k nakládání okurek a zeleniny Lako Labeta
  • 1,7 l vody
  • 500 ml octa
  • 120 g cukru

Instrukce

  • Červenou řepu uvařte do měkka. Doba varu je podle velikosti, cca 45 min. Poté řepu oloupejte a nastrouhejte na hrubo. Bílé zelí nakrouhejte na jemné nudličky, mrkev nastrouhejte na hrubo, cibuli pokrájejte na proužky. Připravte si nálev podle návodu na obalu směsi Lako. V hrnci přiveďte k varu vodu, ocet, cukr, směs na nakládání Lako a krátce povařte. Všechnu zeleninu smíchejte dohromady a zalijte nálevem. Naplňte sklenice a sterilizujte 20 minut.

Notes

TIP: Do zbylého nálevu naložte i jinou úrodu jako cibulky, houby, květák či kukuřičné klásky.
Připravila lektorka zdravého vaření a životního stylu Ing. Kamila Metzová, ambasadorka značek Druid CZ, Labeta a Iswari, tvůrkyně originálních bezlepkových receptů a autorka webu www.varilamysicka.cz.
Zdroj a foto: Labeta
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account