Jemný žampionový krém

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Uvařila NikolaKokesova

Ingredience

  • 500 g Žampiony
  • 3 ks Cibule
  • 500 ml Smetana 30%
  • 1,5 l Voda
  • Sůl, pepř
  • 3 lžíce Hladká mouka
  • Olej na smažení

Instrukce

  • Cibuli a žampiony nasekejte najemno (nejlépe za použití kuchyňského robota).V hrnci rozpalte olej a dejte na něj houby a cibuli. Duste, dokud se nevypaří voda. Dále zalijte vodou a smetanou a zavařte. Poté rozmíchejte mouku v trošce vody nebo připravte jíšku klasickým způsobem a polévku zahustěte. Měla by vzniknout krémová bílá polévka. Dochuťte solí a pepřem. Provařte, aby nebyla cítit mouka. Dobrou chuť!

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account