Pivní housky

Vytisknout recept
Nejprve promícháme v misce rozdrobené droždí, cukr, zalijeme teplým mlékem, zasypeme trochou mouky a necháme na teple asi 15 minut vzejít kvásek. V míse promícháme mouku, sůl, olej, vejce a zalijeme teplou vodou a pivem. Přidáme kvásek a propracujeme těsto, které necháme přikryté na teplém místě asi hodinu vykynout. 
Pak těsto na vále propracujeme a nožem rozdělíme na 12 dílků. Každý dílek rozdělíme ještě na třetiny. Z každého dílku vytvoříme váleček a upleteme housku. Hotové housky přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Housky potřeme rozšlehaným vejcem rozředěným trochou piva. Posypeme hrubou mořskou solí, sezamovým semínkem, kmínem a chia semínkem. 
Necháme ještě asi 20 minut vykynout. 
Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 30 minut. 
 
 
Výborná příloha ke studené večeři, třeba k nějakému salátu nebo pomazánce. 
 
 
Přeji dobrou chuť !!!   
500g - žitná tmavá mouka
1ks - droždí
1ks - vejce
130ml - teplé mléko
130ml - černé pivo
4lžíce - olivový olej
1lžička - sůl
1lžička - práškový cukr
na posypání špetka - kmín, sezam, mořská sůl, chia semínka
příprava - 120
vaření - 25
Kategorie Přílohy
Uvařila Naděžda Křičenská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account