Pokud patříte do klubu suchých a věčně rozpraskaných rtů, pak určitě máte balzám na rty v každé kabelce. Jenže efekt se pořád nedostavuje? Možná jen nevyužíváte veškerý potenciál svého balzámu. Jak docílit hydratovaných a zdravých rtů snadno a rychle? Od porozumění různým složkám až po vývoj správné aplikační techniky vás provedeme všemi základy. Takže pokud jste připraveni dát sbohem suchým rtům a pozdravit váš dokonale hydratovaný úsměv, jen čtěte dál…

Balzám na rty pro každodenní použití: základy

Používání toho nejlepšího balzámu na rty každý den dokáže s vašimi rty zázraky. Rty jsou totiž jednou z nejchoulostivějších oblastí vaší pokožky a často jsou vystaveny nepříznivým povětrnostním podmínkám a faktorům prostředí, které mohou způsobovat vysušení, popraskání a podráždění. Balzám na rty funguje tak, že poskytuje ochrannou bariéru, která uzamyká vlhkost a chrání vaše rty před vnějšími stresory. Pravidelným používáním balzámu na rty můžete udržet své rty jemné, hladké a zdravé. 

Foto: Shutterstock

Balzám na rty pro každodenní použití: nejlepší tipy

Pokud chcete ze svého nejlepšího balzámu na rty vytěžit maximum, zde je několik tipů, které vám v tom pomohou:

1. Pravidelně nanášejte balzám na rty

Klíčem k udržení vašich rtů zvlhčených a zdravých je pravidelné používání. V ideálním případě byste měli aplikovat balzám na rty každých pár hodin, zvláště před tím, než vyjdete na slunce nebo vítr. To pomůže zabránit vysušení, popraskání a podráždění.

2. Před aplikací balzámu proveďte peeling

Peeling rtů před aplikací balzámu na rty může pomoci odstranit odumřelé kožní buňky a umožnit balzámu proniknout hlouběji. K peelingu rtů můžete použít speciální produkt, ale třeba i měkký zubní kartáček. Stačí s ním jemně namasírovat rty krouživými pohyby, abyste odstranili suchou, šupinatou pokožku.

3. Vyberte si správný balzám

Ne všechny balzámy na rty jsou si rovny, takže je důležité vybrat si ten, který vyhovuje vašim potřebám. Hledejte balzám na rty, který obsahuje hydratační složky, jako je včelí vosk, bambucké máslo a vitamín E. Tyto přísady mohou pomoci zklidnit a hydratovat vaše rty a zanechat je jemné a hladké. 

Foto: Shutterstock

4. Neaplikujte ho příliš

I když je důležité používat balzám na rty pravidelně, nepřehánějte to. Použití příliš velkého množství balzámu n arty může mít ve skutečnosti opačný účinek a způsobit, že vaše rty budou ještě sušší. Abyste tomu zabránili, nanášejte jen tenkou vrstvu balzámu na rty a opakujte párkrát za den.

5. Chraňte své rty před sluncem

Stejně jako zbytek vaší pokožky jsou vaše rty náchylné k poškození sluncem. V obchodě se proto podívejte po balzámech na rty s SPF, které pomohou ochránit vaše rty před škodlivými UV paprsky. Pravidelné používání balzámu na rty s SPF je ochrání před spálením, popraskáním a dalšími typy poškození.

6. Naneste svůj balzám na rty před spaním

Použití balzámu na rty před spaním může pomoci udržet vaše rty hydratované, když spíte. To může být užitečné zejména v chladnějších měsících, kdy je vzduch suchý a může způsobit, že vaše rty budou suché a popraskané.

7. Používejte tónovací balzám na rty

Pokud chcete svým rtům dodat trochu barvy a zároveň je udržet hydratované, jsou tónované balzámy na rty perfektním řešením. Tyto balzámy koupíte v různých odstínech od těch přirozených až po výrazně barevné.

8. Vždy mějte balzám na rty u sebe

V kabelce, v kapse u saka, v autě… pořiďte si balzám na rty na všechna místa, kde trávíte nejvíce času. Tímto způsobem můžete snadno aplikovat balzám na rty po celý den a udržovat své rty dokonale hydratované.

Foto: Shutterstock

9. Vyvarujte se olizování rtů

I když může být lákavé olíznout si rty, když jsou suché, ve skutečnosti jejich stav jen zhoršíte. Sliny se mohou rychle odpařovat, takže vaše rty budou za pár vteřin ještě sušší než předtím. Místo olizování rtů sáhněte po balzámu na rty a naneste tenkou vrstvu. 

10. Pijte hodně vody

Udržování hydratace těla je důležité pro celkové zdraví, včetně zdraví vašich rtů. Ujistěte se, že během dne pijete dostatek vody, abyste udrželi rty i pokožku hydratovanou zevnitř. 

Foto: Shutterstock

Zdroj: Wikipedia Commons

Autorka: Lucie Janotová

Tagy:
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account