Taky si mrazíte v létě ovoce? Já se vždy snažím něco zamrazit, abychom si užili i v zimě. Letos se mi podařily zamrazit třešně a švestky. Oboje lze použít na koláč či knedlíky. Na třešně dělám tvarohové těsto, na švestky bramborové. 
Na zhruba 18 tvarohových knedlíků potřebujete:
Jeden a půl kostky tvarohu
54 třešní (do každého knedlíku dávám tři třešně)
Půl hrnku strouhanky
Půl hrnku polohrubé mouky
Půl hrnku mléka
Špetka soli
Tvaroh, cukr a máslo na ozdobení
 
Postup: do mísy dejte tvaroh, mléko, mouku, špetku soli, můžete i trošku cukru (3 lžíce) a strouhanku a spracujte na nelepivé ale vláčné těsto. Můžete přilít mléko či přisypat mouku. Poté si udělejte malou placičku a do té zabalte vždy tři třešně. Pak knedlíky ponořte do vroucí mírně osolené vody a vařte 15 minut. Hlídejte ať se Vám nepřilepí ke dnu hrnce. Servírujte posypané cukrem, tvarohem a polité rozpuštěným máslem. Dcera si na nich dnes hodně pochutnala.
 
Dobrou chuť

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account