Jste v kuchyni jako doma, zajímáte se o možnosti zdravého vaření, moderní technologie a není vám jedno, co jíte? Nahlédněte pod tajemnou pokličku kulinářského světa, který může vypadat přesně tak, jak jste si vysnili. Vládněte chutí a vůní!
Nikdo by neměl riskovat své zdraví konzumací toxických karcinogenních jídel bez obsahu živin jen proto, že při vaření používá nekvalitní kuchyňské nádoby. Vařte a jezte zdravá jídla, protože život, a nejen ten kulinářský, může vypadat i jinak.
Zdravé a chutné vaření bez vody a tuků? Jde to!
Jídlo vařené bez tuků je nejen méně kalorické, ale vypadá i lépe. Zachovává si totiž svou přirozenou barvu, tvar, strukturu, přírodní příchutě i typické vůně jednotlivých ingrediencí. A co je nejdůležitější – výsledné jídlo je zdravější, protože jsou uchovány výživné hodnoty jako jsou vitaminy, minerály, bílkoviny nebo stopové prvky, které jsou pro naše zdraví nepostradatelné.
Jak upéct maso bez tuku?
Při pečení bez tuků vkládejte maso do již vyhřáté pánve či jiné vhodné nádoby. Nejprve zakryjte prázdnou pánev poklicí a zahřívejte ji při vysoké teplotě až 4 minuty. Vložte maso do pánve a zatlačte jej vidličkou ke dnu, aby se opeklo. Po 30 až 60 sekundách otočte plátek masa na druhou stranu. Až nyní ho okořeňte či přidejte pokrájenou zeleninu. Ztlumte zdroj tepla na střední stupeň a nechejte péci/dusit pod poklicí, dokud nebude pokrm hotov.
Jde to i bez vody
Věděli jste, že mnoho vitaminů a důležitých minerálních látek je velmi dobře rozpustných ve vodě? To je důvod, proč se vitaminy a minerální látky, jako vápník, hořčík, draslík či důležité stopové prvky, z naší stravy vytrácejí.
Lékařské výzkumy ukázaly, že nezdravá strava je častou příčinou vážných chronických onemocnění (obezita, vysoký krevní tlak, kardiovaskulární onemocnění či cukrovka). Například zeleninu vaříme zásadně ve vodě, jídlo smažíme při vysokých teplotách v nebezpečných přepálených tucích. Výsledkem je konzumace potravin chudých na živiny. Používáním správného kuchyňského nádobí můžete svému zdraví pomoci k lepší kondici.
Snažím sa zdravo variť
super, díky
zajímavé, maso bez tuku se snažíme dělat i my doma 🙂