Cuketová buchta zdobená mandlemi

Vytisknout recept
Z ledničky na mě vykoukly cukety, které se nám právě nehodí do hlavního jídla, a tak naplánuji cuketovou bábovku. Jenže se mi nechce vymazávat (drahým máslem) ani vysypávat (bílou mouku doma nemáme a strouhanku už dávno taky ne, nic si nesmažíme obalovaného) formu, tak to šlo do na pečící papír a na plech. Taky volba. A sní se to stejně 🙂
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 25 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 8 porcí
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 1 ½ hrnku polohrubé špaldové mouky
  • 2 lžíce medu
  • 2 vejce
  • ½ hrnku mléka
  • ¼ hrnku oleje
  • 1 hrnek nastrouhané cukety
  • ½ hrnku strouhaných ořechů
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • špetka soli
  • na posypání plátky mandlí

Instrukce

  • Nejprve si oloupu a najemno nastrouhám cuketu, dám ji vykapat.
  • Poté do mísy dám všechny suché složky.
  • Přidám ty "mokré" - olej, vejce, mléko, med a cuketu.
  • Všechny ingredience smícháme v hladké polotekuté těsto, posypeme mandlemi
  • a vlijeme do vymazané a hrubou moukou nebo strouhankou vysypané formy.
  • Pečeme ve vyhřáté troubě (ze začátku 180 °C, pak zmírnit na 160 °C) dokud vpíchnutou špejli nevytáhneme suchou.
  • V horkovzdušné troubě pečení trvá asi 30 minut, záleží ale na troubě a tvaru formy.
  • Já dnes měla nízké těsto, tak jsem za 25 min. vypínala troubu.
5 Komentářů
  1. Jiří Hudeček 1 rokem ago

    5 stars
    Vynikající.

  2. Petra Nav. 1 rokem ago

    wow cuket ted máme mraky zkusim 😀

  3. 5 stars
    Takovou buchtu bych si dala. Také jí peču.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account